Plaatsing
van bufferklinkers en bufferblokkenHoe worden bufferklinkers en bufferblokken geplaatst?

Het Fluvio® stappenplan

  1. Bouw de reeds voorziene waterdoorlatende ondergrond op in functie van de Verordening hemelwater en de toepassing.
  2. Plaats de bufferblok/bufferklinker als deel van de fundering met waterdoorlatende geotextiel en straatlaag (bij bufferblok: geotextiel tussen eindlaag, straatlaag en bufferblok).
  3. Sluit dakafvoer, filter of toezichtssysteem, overloop regenwaterput en noodoverloop aan op de bufferblokken/bufferklinker. 
  4. Bij bufferblok: Plaats de afwerkingstoplaag. Bij Bufferklinker: kies de juiste voegvulling (voorstel: split 1/3 of 2/4 mm) 


Geschikt voor

zwaar verkeer

zwaar verkeer

De manier waarop de bufferblok in de fundering wordt geplaatst, zorgt ervoor dat belasting door zwaar verkeer geen probleem vormt. Het systeem wordt dagelijks getest met belastingen tot 80 ton aslast . 

Winkelkarren en rolstoelen

Winkelkarren en rolstoelen

Fluvio® bufferklinkers worden voeg-arm geplaatst. De vellingkanten zijn vervangen door een splintervrije kop voor verhoogd comfort met gebruik van rolstoelen en winkelkarretjes. Ze zijn dus perfect voor de aanleg van parkings van grootwarenhuizen, voor pleinen en parkings waar regelmatig rolstoelgebruikers passeren (ziekenhuizen, woon- en zorgcentra).

Dakwateropvang gebouw

Dakwateropvang gebouw

Bij plaatsing van de bufferklinkers en blokken op oprit of parking kan het resterende dakwater onrechtstreeks worden opgevangen. De overloop van de recuperatie of regenput sluit aan op het fluvio bufferveld . De rioleringskosten zijn beperkt en de infiltratie ter plaatse in combinatie met een waterdoorlatende opbouw is gegarandeerd. 

Parkeerstroken

Parkeerstroken

Bij plaatsing van de bufferblokken onder een deel van de verharde oppervlaktes of bufferklinkers als eindlaag , kan het aanpalende rijvlak licht afwateren naar de parkeerstrook waaronder het  buffersysteem  en infiltreren mogelijk maken. Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden en de prijs?
Neem contact op voor offertes of, indien gewenst, begeleiden wij u bij de inplanting van de buffering op de werf. Recent nieuws & wetgeving

Richtlijnen bovengrondse infiltratiesystemen

Richtlijnen bovengrondse infiltratiesystemen

23/10/2018
Stap voor stap berekening van infiltratievoorziening

Stap voor stap berekening van infiltratievoorziening

2/02/2018

Het Netwerk Architecten Vlaanderen geeft een bijzonder goede stap voor stap berekening weer voor het berekenen van de infiltratievoorziening.Artstone

Dendermondsesteenweg 150,
2870 Puurs

T. 03 / 88 964 00
E.  info@artstone.be